Lisans Aday Öğrencileri için Bilgiler

Sevgili Öğrenciler,

Bölümümüz, ÖSYM'nin yaptığı Lisans Yerleştirme Sınavı YKS TYT sayısal kategorisinden öğrenci kabul etmektedir. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’ne giriş için Türk ortaöğretim eğitimini tamamlamış veya yurtdışında eşdeğer bir eğitim almış olmak ve ulusal üniversite sınavında sayısal alanda yeterli puanı almış olmak gerekmektedir.

Bölümün eğitim süresi 4 yıldır. Bölümümüzün yıllık öğrenci kontenjanı 2017 yılı için 123 kişidir. Yatay/dikey geçiş ve yabancı öğrenci kontenjanları ile birlikte 2017 yılında bölümümüze toplam 157 lisans öğrencisi kabul edilmiştir. Bölümümüz, Türkiye'deki tüm üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri arasında, 2017 yılı üniversite giriş taban puanları itibariyle, Türkiye çapında birinci tercih sırasında yer almıştır. Ayrıca bölümümüz, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi içinde yer alan tüm bölümler arasında taban ve tavan puanlar itibariyle en yüksek puanla öğrenci alan bölümdür.

Bölümümüzün eğitim dili Türkçe’dir. Eğitim 2. ve 3.sınıflarda üçer haftalık, 4.sınıfta ise yıl boyunca süren klinik çalışmaları içermektedir. Bölümümüz öğrencileri, okulumuzun Eğitim, Araştırma ve Uygulama Üniteleri'nde nörolojik rehabilitasyon, ortopedik rehabilitasyon, sporcu sağlığı, ortez-protez ve biyomekanik, romatizmal hastalıklarda rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon, mesleki rehabilitasyon, iş ve uğraşı tedavisi, bel boyun sağlığı, kadın-erkek sağlığı, el cerrahisinde rehabilitasyonu, geriatrik rehabilitasyon, pediatrik rehabilitasyon, kanser rehabilitasyonu, yutma bozuklukları rehabilitasyonu, kas hastalıkları rehabilitasyonu ve az gören rehabilitasyonu gibi konularda uygulamalara alanında uzman öğretim üye ve elamanları ile birlikte birebir katılarak, aldıkları teorik eğitimin pratik bölümünü de tamamlamaktadırlar. Ayrıca öğrencilerimiz son sınıf stajları süresince Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri yataklı servislerinde ortopedi, nöroloji, nöroşirurji, göğüs hastalıkları, pediatri, onkoloji ve yanık servislerinde fizyoterapi hizmetlerine de katılmaktadırlar. Öğrencilerimiz almış oldukları bu kapsamlı eğitim ile ilgili mesleki uygulamalarını, görevli öğretim elemanlarımız gözetiminde, gerçekleştirmektedir. Bölümümüz programlarında yüksek lisans ve doktora programlarını sürdüren öğrenciler de tüm laboratuvar olanaklarından yararlanmakta, araştırma ve projelerde görev almaktadırlar.

Web sitemizi gezerek bölümümüz hakkında pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Burada bulacağınız bilgiler, sizlere bölümümüzü - belki de bölümünüzü - daha iyi tanıtabilmek amacıyla derlenmiştir. Daha ayrıntılı bilgi almak için http://www.sbfftr.hacettepe.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz

Bölümümüz Facebook ve Instagram  başta olmak üzere sosyal medya ağlarında da yer almaktadır. Sayfalarımızı takip ederek bölümümüzün duyuru ve etkinliklerinden haberdar olabilirsiniz.

Üniversitemiz hakkında pek çok tanıtıcı bilginin yer aldığı Hacettepe Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğü'nün Web sitesini ziyaret etmenizi özellikle öneririz.

Bunların yanında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi'nin hazırlamış olduğu Web sitesinden üniversitemizin sunduğu sosyal olanaklar hakkında pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi'nin web sayfalarında üniversitemizin tüm programları için sıkça sorulan sorulara yanıtları bulabilirsiniz.

Hem fizyoterapi mesleği hem de bölümümüz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için  fotoğraf gelerisini ziyaret edebilirsiniz.

Hepinizin uzun ve yorucu bir çalışma döneminin ardından, üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olmanızı, hayalinizdeki mesleğe sizi en iyi biçimde hazırlayacak bir bölüme kayıt olabilmenizi ve sizleri de bölümümüzde görmeyi arzu ediyoruz.

HÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon , Bölüm Başkanlığı