Erken Ortopedik Rehabilitasyon Ünitesi (Hastane)
Kuruluş 1983
Sorumlusu Prof. Dr. Filiz CAN
Çalışanlar
  • Doç. Dr. Hande GÜNEY DENİZ
  • Doç. Dr. Gizem İrem KINIKLI
  • Uz. Fzt. Sibel BOZGEYİK
  • Uz. Fzt. Yusuf TOPAL

Erken Dönem Ortopedik Rehabilitasyon Ünitesi 1983 yılında açılmıştır. Ünitede kalça ve diz protezleri, kırıklar, kemik ve yumuşak doku tümörleri, metabolik kemik hastalıkları, konjenital deformiteler, gelişme bozuklukları, bağ ve menisküs yaralanmaları ve genel ortopedik hastalıklar nedeniyle ameliyat edilen hastalara hizmet verilmektedir. Bu hastalar, Fizyoterapi ve Rehabilitasyona özgü değerlendirmeler yapıldıktan sonra, kas kuvveti ve eklem hareketini artırıcı fizyoterapi yaklaşımları, ağrının azaltılmasına yönelik uygulamalar, yapılan cerrahiye özgü rehabilitasyon protokollerinin uygulanması, hastaya veya ailesine ev programının öğretilmesi, transfer aktivitelerinin öğretilmesi ve taburculuk sonrası rehabilitasyon konusunda hastanın yönlendirilmesi ile erken dönem rehabilitasyonunu sağlamaktadırlar.