Bel ve Boyun Sağlığı Ünitesi

Uz. Fzt. Müzeyyen Öz
Uz. Fzt. Dilara Onan
Uz. F
zt. Yasemin Özel (Rotasyonda - Romatolojik Hastalıklarda Rehabilitasyon Ünitesi)

Bel ve Boyun Sağlığı Ünitesi 2013 yılında kurulmuştur. Ünitede disk ve omurga problemleri, mekanik nedenlerle bel-boyun ağrısı yaşayan, günlük yaşam aktiviteleri, iş ve sosyal rollerini yerine getirmede zorlanan hastalara hizmet verilmektedir. Ünitemize başvuran hastalarımız, Fizyoterapi ve Rehabilitasyona özgü değerlendirmeler yapıldıktan sonra manuel terapi yöntemleri, farklı egzersiz yaklaşımları, gevşeme ve yoga programlarından oluşan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon yaklaşımları ile tedavi edilmektedirler. Hastalara ayrıca, omurganın basit anatomisi ve mekaniği, düzgün duruşun tanımı ve önemi, bel, sırt ve boyun ağrısına yol açan nedenler, bel-boyun sağlığını korumaya yönelik günlük yaşam aktivitesi önerileri; doğru egzersizin önemi ve gevşeme teknikleri öğretilmekte; iş modifikasyonları,  genel sağlığın korunması amacıyla uygun spor seçimleri önerilmektedir. Ayrıca, bel-boyun problemleri olan hastalarımıza ve koruyucu amaçla sağlıklılara özel yoga programları uygulanmaktadır.